Ruimtes met sterk wisselende temperaturen of waar een back-up systeem gewenst is, vragen om een speciale aanpak. Het gebruiken van de CliView Redundancy kan dan dé oplossing bieden!

Technische koeling

In een ruimte met technisch apparatuur is een ander soort koeling wenselijk dan in een ruimte waar mensen aanwezig zijn. Vaak wordt in een technische ruimte een specifiek proces bewaakt waar een constante temperatuur benodigd is. In deze ruimten wordt veelal gebruik gemaakt van Clivet-airconditioning om ervoor te zorgen dat de temperatuur gelijk blijft.

 

Back-up systeem

Bij kritische processen wordt vaak een back-up systeem geïnstalleerd om de continuïteit van het proces te kunnen waarborgen. Maar ook bij een defect in de koeling of bij onderhoud, is er vaak behoeft aan een back-up systeem. Naast de aanwezige unit wordt dan een 2e unit geïnstalleerd met dezelfde capaciteit. Het nadeel hiervan is echter dat wanneer beide units tegelijk aan staan, ook de slijtage plaatsvindt aan beide units.

 

CliView Redundancy

Om deze slijtage tot het minimum te beperken, is het mogelijk om beide units via een regelaar om de beurt te laten draaien waardoor de draaiuren ongeveer gelijk zijn. Dit hoeft dan dus niet meer handmatig te gebeuren. Onze regelaar is speciaal ontworpen om tussen de 1 en 240 uur te kunnen wisselen tussen 2 airconditioning-units.

Wanneer één van de twee units een storing signaleert middels de interne foutbewaking, wordt dit doorgegeven aan de regelaar die dan automatisch de andere unit activeert. Mocht er tijdelijk een te hoge temperatuur in de ruimte worden gedetecteerd door bijvoorbeeld extreme weersomstandigheden of het bijplaatsen van apparatuur, worden tijdelijk beide units geactiveerd door de maximaalthermostaat.

 

Flexibiliteit

De maximaal thermostaat is standaard gemonteerd op de regelaar en kan worden geplaatst op een locatie die representatief is voor de temperatuur in de betreffende ruimte. De maximale temperatuur kan worden ingesteld tussen de 20 en 30.

De regelaar beschikt tevens standaard over een alarm-contact die wordt geactiveerd zodra er een storing of overschrijding van de maximale temperatuur plaatsvindt. Hiermee kan een doormelding worden gegenereerd naar bijvoorbeeld een lamp buiten de ruimte die wordt ingeschakeld om het aanwezige personeel te laten weten dat er een storing is.

 

Multi-inzetbaar

Bij het ontwerpen van de regelaar is de Clivet-airconditioning als uitgangspunt genomen. De regelaar is dus compatibel met ALLE airconditioning-units van Clivet!

Daarnaast is deze tevens toepasbaar bij merken waarvan de airconditioning-units voorzien zijn van digitale in- en uitgangen voor storings- en vrijgave contacten waardoor een oudere machine door bijplaatsing van een Clivet-airconditioning toch gehandhaafd kan blijven.

 

Plug-and-play

Doordat de schakelaar al is voorzien van bedrading en reeds gereedgemaakt is voor montage, kan deze direct op de wand worden geplaatst en aangesloten worden op een airconditioning en 230V-voeding. Aangezien de regelaar beschikt over een eigen C6-automaat, kan de regelaar vrijwel overal op worden aangesloten.

Kortom, een kant-en-klaar plug-and-play systeem!

Interesse of meer informatie?

Heeft u interesse of wilt u meer informatie over de CliView Redundancy?
Neem dan contact met ons op:

  • Telefoon: 078 – 65 21 801
  • Mail: verkoop@airview.nl

 

Deel dit bericht
Airview is een ervaren speler in de branche Onze referenties
Heeft u vragen over onze diensten of producten? Neem contact op Nieuwsbrief Instagram Linkedin